KajKarlsson Oikeutta eläkeläisille!

Kenen tulisi kustantaa leskeneläkkeet?

HS:n mielipidepalstalla  on keskusteltu leskeneläkkeestä ja siitä mistä rahat tulevat.

Mielipiteet löytyvät myös netistä  googlaamalla  Pro Eläke  ja valitsemalla  Ajankohtaista

Asiahan on yksinkertainen. Kotona olleet äidit ovat kasvattaneet lapsensa paremmin ja yhteiskunnan kannalta  halvemmalla. Heille kuuluu leskeneläke

Eläkejärjestelmämme perustuu  siihen että työssä olevat osallistuvat  jo eläkkeellä olevien eläkkeiden maksuun( vaikka rahastoissa onkin 160 mrd euroa?)

Looginen johtopäätös on korottaa niiden eläkemaksuja jotka eivät osallistu omien eläkkeidensä maksajien synnyttämiseen, kasvattamiseen ja kouluttamiseen. Vapaamatkustajia ei tarvita!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä leskelle kuuluu eläke. Se on osa perhe-eläkettä (Kela)Lasten kasvattaminen kotona on yhteiskunnallisesti halvin toimintatapa. Se mahdollistaa aviopuolison työssäkäynnin. Perheitä on monenlaisia. Todellista tasa-arvoa on vainnanvapaus ja sen mahdollistaminen.
Yhdenmuotin ajattelu tuhoaa tasa-arvon.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Käsittääkseni perhe-eläke on EU:ssa niin keskeinen periaate, että sen poistamisesta on oikeastaan turha Suomessa keskustella. Muualla EU:ssa kotirouvan rooli on ollut pitkään naisten elämänmuoto, ja vasta nyt nuorempien sukupolvien naiset ovat monissa maissa alkaneet käydä töissä, joten nuorempien kohdalla ei eroa Suomen ja muiden EU- maiden välillä ole.

Toimituksen poiminnat