KajKarlsson Oikeutta eläkeläisille!

Miksi eläkeläisillä ei ole ostovoimaa?

Risuja  EK:n Häkämiehelle ja ministeri Risikolle. Molemmat ovat ottaneet viime päivinä kantaa verotuksen keventämiseen ostovoiman palauttamiseksi ja taantuman torjumiseksi.

Kumpikaan ei näytä olevan tietoinen siitä että eläkeläisiä verotetaan enemmän kuin palkansaajia ja taitettu indeksi on jo vuosia syönyt ostovoimaa ja osaltaan pahentanut lamaa.

Samaan aikaan työeläkevarat osvat senkuin kasvaneet ja ovat nyt 170 mrd euroa. Oikeudenmukainen ja alunperin sovittu osuus näistä varoista lisäsi nyt eläkeläisten ostovoimaa  ja osaltaa auttaisi Suomea nousuun.

Ruusuja  Iltalehden toimittaja Ristimäelle joka uskaltaa kertoa asiat niinkuin ne on.

katso lisää http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014060618377293_uu.shtml?fb_action_ids=750314808352212&fb_action_types=og.comments

tässä olisi malliksi otettavaa puolueiden eläkeläisjärjestöillä ja niiden vale-edunavalvonta organisaatilla EETUlla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-Miksi eläkeläisillä.........-
Onhan meillä. Minäkin käytän koko työeläkkeeni kulutukseen tavalla tai toisella. Tässä iässä ei enää tarvii säästää. Mutta sen pienentäminen liki puoleltatoistamiljoonalta työeläkkeensaajalta ei taida olla ihan kohdallaan?
Ymmärrän Häkämiehen ja Risikon taustatukien himon käyttää tuota eläkepottia muuhun tarkoitukseen, kuin eläkkeensaajien taitetun indeksin poistamiseen. Eli keinotteluun. Joksi luen monilta osin suurien riskialttiiden yritysten tukemisen.
Kulutuksen lisäämisen kannalta voisi olla hedelmällisempää käyttää niitä varoja eläkkeen saajien käsien kautta.
Työeläkeläisetkin elävät pidempään ja siksi kuluttavat kauemmin.

Käyttäjän josajantti kuva
Josa Jäntti

Karlsson on aivan oikeassa. Nyt indeksiä " supistamisella " eläkeläisten indeksin kohdalla supistetaan eläkeläisten ostovoimaa, joka lisäisi kulutusta ja palvelujen käyttöä = lisäisi työtä!
Samalla ko. hallituksen toimenpide vähentää verotuloja sekä kunnilta että valtiolta !

Toimituksen poiminnat